Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Fullextrás vállalati gyermekmegőrzés

2016. október 31. - iroda l mar

 

 

A XXI. századi, menőnek számító irodai extremitások mellett (amikor is némelyik technológiai bezzegcég irodája játszóháznak néz ki) az USA-ban rongyrázásmentesen hasznos extrákkal is kedveskednek a dolgozóknak; munkahelyi gyermekmegőrzőkkel.

 

A Home Depot bútoráruház-lánc hálózat atlantai központjában három játszótérrel, kosárlabdapályával, aquaparkkal felturbózott, összesen 66 ezer négyzetláb (több, mint hatezer-száz négyzetméter) kültéri és beltéri egységből álló gyermekmegőrzőt épített a dolgozóinak.

 

 

Egy sportruházat gyártó, a Patagonia Inc irodájában idén év elején indult hasonló, sőt még komplexebb program a kisgyerekesek megsegítésére. Összesen 81, 8 hetestől a 8 éves korosztályig tartozó gyerek jár a munkahelyi napközibe. 10 nagyobb gyerek pedig a céges suliba járhat.

 

Az anyukák a meetingek alatt szoptathatnak és mindenki együtt ebédelhet a gyerekeivel. A program nem kétfilléres, ám a cégvezetés szerint megéri, mert nagy eséllyel tudja megtartani, sőt növelni a gyermekes dolgozók elkötelezettségét a cég iránt.

 

28 főt vettek fel a „gyerekezéshez” és évi egymillió dollárt költenek rá, ám jelentős adókedvezményekre jogosult a cég, mert bevállalta ezt a szolgáltatást.

 

 

 

Nem csupán az anyukák élnek az ehhez hasonló lehetőségekkel, hanem egyre több apuka is.

 

Olyan amerikai vállalat is akad, ahol nem ingyenesen, hanem önköltséges alapon biztosítják a minőségi gyermekmegőrzést, és így is van rá igény. Akad, ahol színvonalas, jól felszerelt iskolai laboros emelt szintű aktivitással és egészséges menzával összekötött céges napközire fizethetnek be a szülők havi ezernégyszáz dollárért és szép számmal élnek a lehetőséggel.

 

 

 

Ugyan Amerikában távolról sincsenek olyan lehetőségek, mint nálunk a két éven át tartó gyed, meg a még egy évig járó gyes, ám valószínűleg a karrier és a szülői feladatok összehangolásában nálunk is üdvözítő lenne ilyen emelt szintű céges napközi-rendszer. Akár adókedvezménnyel is ösztönözve. Minderről bővebben a Marketwatch-on olvashattok.

 

Van valakinek hasonló saját tapasztalata? Illetve várjuk a tippeket, trükköket, gondokat a gyermekelhelyezéssel kapcsolatban az irodai meló mellett. Akár kommentben, akár a kozoslegter@gmail.com e-mail-címre.

 

Blogunkon elsősorban az irodai hétköznapokról szóló, izgalmas olvasói tartalmat gyűjtünk. A hangosan pukizó lány kálváriája és az arra reflektáló olvasói tanácsokat követően egy kis szünet következett. Mivel érdekes e-maileket kaptunk (köszi-köszi-köszi) ezért most jöhetnek a posztok. Azonban továbbra is várjuk az irodai (sőt, akár gyárcsarnoki) kalandokat.

A múltkor  például egy rendhagyó tűzriadó került terítékre, majd egy különösen véget ért munkahelyi szerelem.

Jöhet bármi más, ami izgalmas: munkahelyi félrelépés, további őszinte, igaz szerelmek szövődése "házinyulak" között, jó irodaház, vagy éppen pocsék, jófej, avagy idióta főnök, beosztottak, kollégák, harc a parkolóhelyért, jó, vagy csapnivaló megközelíthetőség tömegközlekedéssel stb.

A kozoslegter@gmail.com-ra várjuk az anyagokat.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr6711917033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2016.11.06. 14:37:12

Nincsen új a Nap alatt. Egykori munkahelyemen, az FMV-nél (Bp. X. Fehér út 10.) külön épületben működött a gyári óvoda, ahová a gyerekes szülők hordhatták a kisgyerekeiket (sok nő dolgozott az egykor jelentős, katonai üzemben.
süti beállítások módosítása