Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Über kínos témák uralják a kör-emailt

2016. december 19. - MeNa

Az irodai együttélésnek megvannak a szabályai. Sok ember, sok szokás, mégis valahogy meg kell próbálni kihozni magunkból a legjobbat. Ez nem mindenkinek jön össze, és ilyenkor kicsit átmegy a kommunikáció kisiskolás stílusba, valaki az önkéntes tanárt játssza, mások pedig mélyen hallgatnak…

Az a bizonyos WC sztori

Kaptál már emailt, azzal a témával, hogy „Bemutatom mindenkinek a WC-kefét”? Naná! Minden irodában, még a legjobb budapestiekben is van valaki, akinél egyszer csak elszakad a cérna és bepötyög egy felháborodott, ugyanakkor nagyon kínos emailt a mosdóban található állapotokról, majd ezt mindenkinek elküldi. A címzettek pedig csak ülnek, és azt sem tudják hova nézzenek hirtelen zavarukban. Mint ahogy azt sem nagyon lehet jól kezelni, amikor valakit annyira gyötörnek a szelek, hogy már nem tudja magában tartani.

Valami mozog a hűtőszekrényben

A hűtőszekrény minden iroda legkritikusabb pontja. Ide mindenki elhelyezi az ebédjét, olykor megeszi másét, de általában a betett étel 20%-a a kelleténél tovább marad ott. Míg nem megérkezik a köremail: Kinek a doboza ez??? A jóindulatú feladó lehetőség szerint mellékel egy olyan fotót is, amitől azonnal mindenkinek felfordul a gyomra, de a rejtélyes, szebb napokat látott tápláléknak sosem lesz meg a gazdája.

66596677_l.jpg

Munkaidő és dohányzás

Minden irodai dolgozó rémálma, amikor csoportos megrovásban részesülnek valaki miatt. Nem szívlelt téma, ha a főnök a munkaidő kezdetét kezdi el feszegetni egy kör-emailben, az pedig csak olaj a tűzre, amikor az egyik túl nagy igazságérzettel megáldott kolléga azzal vág vissza, hogy bár ő később jön be reggelente, de a dohányosok fél nap kint állnak az épület előtt és cigiznek. És ekkor megindul egy olyan levelezés, aminek se hossza, se vége.

Nekünk egyelőre ez a három téma jutott eszünkbe. Biztos van ezen kívül jó néhány, úgyhogy ragadjanak klaviatúrát és nyomják meg az Enter-t! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr4812057307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2016.12.20. 10:05:04

Kétszer írtam köremailt, mindkét alkalommal a konyha miatt. Az egyikben csak amiatt panaszkodtam, hogy néhányan b*sznak elmosogatni maguk után, halomra állnak az edények, a másikban ezt a témát kiegészítettem a hűtőben talált lejárt kajákkal. Hat ketchupot és mustárt dobtam ki, a legfiatalabb 11 hónapja járt le, volt, ami másfél éve. 4 hónapos túró és fél éves párizsi.

2016.12.20. 10:31:43

Egyszer írtam nagy csapatnak emailt, azt is véletlenül. Nálunk valahogy nem dívik ez, biztosan csúnyán néznének rám, az ír nagy tömegnek akinek az a dolga, más nem.

efi 2016.12.20. 10:56:20

"csak olaj a tűzre, amikor az egyik túl nagy igazságérzettel megáldott kolléga azzal vág vissza, hogy bár ő később jön be reggelente, de a dohányosok fél nap kint állnak az épület előtt és cigiznek."
Pedig igaz van.

01234567 2016.12.20. 11:12:22

Micsoda komoly gondok vannak irodai munkavégzés közben! Átjöhetnek hozzánk. Ott enni, inni, sz.rni, h.gyozni sincs idő, és ha későn jössz fegyelmi , másodiknál kirúgnak. Most már legalább értem miért nem értik az irodában az ember problémáit a területen, és ettől miért rossz a szervezés, amit természetesen nekünk kell korrigálni, úgy hogy a retorziót kockáztatjuk, ergo ezért is mi szívunk. Viszont a dohányos témában tényleg a nemdohányos pártján állok, mivel a munkám kapcsán rengeteg irodaház körül is megfordulok, és mást sem látok csak munkaidőben kint cigiző emberek tucatjait. Ez két okból zavar, egy a fentebbi, mivel én is nem dohányzó vagyok rögtön az jut eszembe a nemdohányzónak mi a kompenzáció, kettő ez egy élvezeti cikk, alkoholt sem iszunk munkaidőben, és kávézni sem mehetsz 4X. Ja és ha én megállok nekem annyival tovább tart a munkám.
süti beállítások módosítása