Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Nincs rosszabb a női főnöknél

2017. május 08. - heveis

Amikor arra gondolunk, hogy főnök , akkor egy márkás öltönyös 40-50-es évei közepén járó férfialak jelenik meg lelki szemeink előtt, akik tekintélyt parancsolva tartják rettegésben az alkalmazottakat. Pedig ez csak a maszkulin társadalmunk agyszüleménye. A női főnök sokkal inkább meg tudja keseríteni a beosztottak életét..

Az Amerikai Menedzsment Szövetség felmérést készített a  dolgozó nők körében. A 95%-uk szerint leglalább egyszer életükben megfúrta a karrierjüket egy másik nő. A hatalommal való visszaélés megjelenik a vállalat összes szintjén. Ez különösképpen akkor lehet frusztráló, ha a főnökünkről van szó, aki csak azért tart be nekünk, mert mi is nők vagyunk.

pexels-photo_2.jpg

Dr. Robin Ludwig szerint, már a 70’-es években észrevették ezt a jelenséget, amit akkor “Méhkirálynő szindrómaként” fémjeleztek. Sajnos azonban ez a tendencia úgy tűnik az évekkel csak egyre rosszabbodott.

A 2000-es évek közepén készült Wall Street tanulmány szerint 1000 megkérdezettből 45%-nak volt része szóbeli bántalmazásban, hatalommal való visszaélésben, munkavégzésének akadályozásában vagy kiközösítésben. A megkérdezettek 40%-a női kollégájának tudta be a furkálódást.

Miért áskálódnak többet a nők?

A legelfogadottabb nézet szerint a nőknek sokkal többet kell küzdeniük annak érdekében, hogy feljebb jussanak a vállalati ranglétrán. Gyakran sokkal többet kell azért tenniük, hogy elfogadják őket vezetőként, mint a férfiaknak. Ennek következtében a női kollégáiknak sem szeretnék megkönnyíteni a feljebb jutást. Mások szerint azok a nők, akiknek sikerült feljutniuk a csúcsra, egyszerűen csak ragaszkodnak a nehezen megszerzett hatalomhoz.

 

control-work-official-form-39519.pngMi mutatja legjobban, hogy egyenrangú a férfi kollégájával, ha nem az, hogy nem tesz kivételt a nőkkel szemben?

Hogyan érdemes viselkedni egy ilyen helyzetben?

Első lépésben el kell fogadtatnunk magunkkal, hogy nem fogjuk tudni megváltoztatni a női főnökünk hozzáállását, érzelmeit és gondolkodásmódját. Inkább győzzük meg arról, hogy milyen erősségeink vannak és miért érdemes neki jó kapcsolatot ápolni velünk.

pexels-photo-296324.jpeg

Jelentkezzünk nehéz feladatokra, bizottságba illetve minden olyan helyzetre, amivel láthatóvá tehetjük magunkat.

Ha már elértük azt, hogy a főnökünk kiélvezi a munkák eredményeit, akkor elkezdhetünk hencegni vele és saját magunkat promózni, annak érdekében, hogy ne ő arassa le a babérokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr8812485361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása