Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Mire való egy jó farsangi buli az irodában?

2017. február 27. - MeNa

Például ismerkedésre. Vagy evés-ivásra. Vagy magamutogatásra. Vagy „csapatépítésre”. Vagy mindegyikre?

A munkahelyi buliknak mindig nagy jelentőségük van, hiszen elvileg kötetlen hangulatot képesek megteremteni és a kollégák végre valahára ellazultan és közvetlenebb módon tudják egymást megismerni. Gyakran évszakváltáshoz vagy hagyományos ünnepekhez kötődhetnek az irodai partyk, de alkalmat vagy ürügyet mindig lehet találni. Sőt, a HR-főnök maga is kigondolhat valamit, amire felfűzi az eseményeket.

irodai_parti.jpg

Az egyik "legismertebb" irodai buli, a Wall Street farkasa című filmben 

Mivel a legtöbb munkahelyen nem sok van az ilyen bulikból, nagyon fontos, hogy felejthetetlen legyen, hiszen hónapokkal később is ezek az élmények, amelyek a beszélgetés tárgyát képezik a kollégák között. Nyilván ne, amiatt kell kitörölhetetlenné válnia, hogy X vagy Y seggrészegen,  félmeztelenül üvöltözött, netán kitört több ablak is, stb.

Oké, tudjuk, hogy a formabontó irodai buli ötleteket gyakran nehéz átvinni a főnökön vagy a HR-en, hiszen ők mindenkit épségben akarnak tudni, így az eredeti fantasztikus ötlet könnyedén egy régimódi, unalmas bulivá válhat. A helyszín egyébként lehet külső is, mint például ez, ahol tényleg vörös szőnyegen vonulhatunk a nagyterem felé.

voros_szonyeg_feljaro.jpg

Azonban vannak olyan köztes megoldások, amik mind a dolgozók, mind a főnökség igényeit kielégítik. Fontos, hogy valamiféle tematikát találjunk a partynak. Például így farsang tájékán egy Great Gatsby beöltözős buli garantáltan maradandó élményekkel gazdagítja a résztvevőket. Nincs is másra szükség, mint egy csillogó ruhadarabra, vagy vintage ingre és indulhatunk is Great Gatsby irodai bulijába.

Persze, nincs is jobb annál, mint mikor maga a helyszín is hozzájárul a hangulathoz. Képzeljétek el magatokat, hogy ebbe a belvárosi iroda hatalmas belső udvarába csöppenve pezsgőztök a főnökötökkel!

Ha már alkohol. Bármilyen régimódinak tűnik is, de nem vagyunk híve az öncélú és főleg mértéktelen ivászatnak. Lehet házi pálinka vagy kézműves sör, netán ismerős borosgazda terméke, de ne az legyen a lényeg, hogy megdöntsük bármelyik kategória Guinness-rekordját. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr9912297479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2017.03.20. 12:30:41

Szerintem ha úgy tudod berendezni az irodát, hogy az otthonos legyen, vagy a lakásod egy részét varázsolod munkahely hangulathoz hasonlóvá, azzal nincs probléma. Ma már nagyon jó ötleteket adnak, hogy tehetjük meg, hogy minden nap buli legyen az irodában vagy az otthoni munka közben: lakberinfo.hu/lakberendezes/dolgozoszoba/2017-02-22-csaladi-hazba-tervezett-irodat-a-castdesign/
süti beállítások módosítása