Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Óvakodj a vízilótól !

2017. május 02. - csorbazs

A hippo kifejezés jelen esetben nem a mindenki által ismert óriásállatra utal, hanem egy betűszó, ami a "highest paid person's opinion" fogalmat jelöli, vagyis a legbefolyásosabb, legjobban fizetett szereplő véleményét. Ez pedig a legtöbb esetben az ember főnöke.

water-623808_1280.jpg

Biztosan mindenki tudna mesélni olyan történetet a pályafutásából, amikor egy hosszas brainstorming és gondolkodás után a döntés végül a főnök egy szeszélye nyomán született meg. Olyan főnökök ezek akik tekintélyük biztonságát abban érzik, hogy senki nem vonja kétségbe ötleteik relevanciáját. A beosztottak pedig ennek megfelelően nem merik megkérdőjelezni a big boss ötleteit.

Szatmári Balázs, a Rotterdam School of Management munkatársának tanulmánya szerint sokkal sikeresebbek tudnak lenni azok a projektek, amiket junior pozícióban lévőemberek vezetnek. Ezekben a esetekben ugyanis a státusz nem befolyásolja a produktivitást, a résztvevők pedig bátran kifejezik véleményüket és megosztják ötleteiket a többiekkel. Ennek értelmében a magas státuszú embereknek sokkal nagyobb eséllyel törik bele a bicskája egy-egy projektbe.

Szatmári közel 350 projektet vizsgált meg, melyből az derült ki, hogy az emberek azért nem ellenkeztek a főnök ötletével, mert féltek a következményektől

 

http://www.bbc.com/news/business-39633499

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr6712457231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása