Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Igaz, hogy a színes egér boldoggá tesz?

2017. január 19. - MeNa

Kell valami, ami megédesíti az irodisták életét. Mi már találtunk többet is, de van egy tuti tippünk: színes egér az asztalon.

Nagyon sok elvárásnak kell megfelelnie egy ideális irodának, ahol a dolgozók jól érzik magukat. A jó viszony a kollégákkal, az inspiráló munka és a megfelelő fizetés mind nagyon fontos ahhoz, hogy valaki reggelente boldogan induljon munkába. Azonban van valami, ami majdnem ugyanilyen fontos: a munkakörnyezet.

jovo_irodaja_2017_1.jpg

Ha másokkal kell megosztani az irodát, az mindig kompromisszumokkal jár. Ennek ellenére meg kell próbálni a lehető legtöbbet kihozni a környezetünkből, mert egy apróságnak tűnő részlet is boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá és produktívabbá tehet. Nézzük, hogy mivel tudod javítani az irodai környezetet!

  1. Rendezd be az ideális munkaasztalt!

Mindenkinek mások az igényei, ha az asztaláról van szó. Van, aki szereti sok holmival körbevenni magát, míg mások azt szeretik, ha épp csak egy toll van előttük.(Sajnos egyes főnökök még ebbe is belekötnek és akár ezt is megtehetik.)

laptop-1399126_1280.jpg

Néhányan a színes, csillogó írószerekért rajonganak, mások inkább humoros tárgyakkal szeretik körbevenni magukat. Gondold át, hogy neked mi hozza meg a kedvedet a munkához! Egy kreatív idézet? Néhány új füzet és toll? Egy színes egér a számítógép mellett vagy egy elegáns gyertyatartó? Rengeteg lehetőség van, dobd fel az irodád hangulatát valami apró újdonsággal. És persze válogass a legjobb kiadó "A" kategóriás irodák között, ott ugyanis szinte biztos, hogy elég jó az asztalfelhozatal.

office-1548307_1280.jpg

  1. Szerezz be néhány apró növényt!

Nincs annál lehangolóbb, ha az irodában kopár fehér falak veszik körbe az embert. Ezen gyakran még egy kép sem segít, csak az hoz egy kis életet a térbe, ha néhány növényt teszel az ablakba, a polcokra, esetleg az asztalodra. Nyugtatóan hat a szervezetre és javít a közérzeten. Persze azért ne változtasd dzsungellé az irodát! Szerencsére a nagyobb irodaházak többsége ezt már felfedezte és nem a dolgozóknak kell virágokat, növényeket vásárolniuk. Egyébként nem is olyan régen írtunk arról, hogy az irodai növények csökkentik a stresszt, itt olvashatsz erről részleteket.

flowers-871685_1280.jpg

  1. Tartsd szünetet és beszélgess másokkal!

Mindegy, hogy milyen szép az asztalod, néha fel kell állni a munka mellől és meginni egy kávét a kollégákkal, sétálni egyet vagy harapni pár falatot. Ha érzed, hogy már nem tudsz a munkára koncentrálni, akkor kár tovább húzni az időt, engedélyezz magadnak egy kis pihenőt.

listen-1702648_1280.jpg

  1. Növeld a természetes fényt!

A mesterséges világítás nem tesz jó a szemeknek és a léleknek sem. Sokan vannak, akik kifejezetten fejfájást kapnak bizonyos mesterséges fényektől. Ha lehetséges, akkor engedj be minél több természetes fényt és gyakran szellőztess ki. A napfény és a friss oxigén pozitívan hat az agyra, tovább tudunk koncentrálni és növeli a kreativitást.

Szerencsére az újonnan épült irodaházakra általában jellemző, hogy tágas, világos tereket alakítottak ki a tervezők. Erről itt lehet meggyőződni és böngészni.  

Hányat tudtál kipipálni ebből a listából?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr4512137871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása