Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Kisállatok az irodában

Négyzetméter

2016. december 08. - iroda l mar

kigyo2.jpg

 

Cukiság a kutyájuk-cicájuk társaságában dolgozó gazdikkal egy légtérben melózni, vagy aki állatokat simogatna, az menjen az állatkertbe? Globálisan terjed az állatbarát munkahelyek "kaliforniai vírusa" , de ki védi meg az állatgyűlölőket?

 

Hát, ez a tűzőgépbe leszerelmesedett kígyó azért még most is kivételt erősítő szabálynak minősülne, ellenben a két leginkább elterjedt házi kedvenc: a kutya és a macska munkahelyi jelenléte egyre inkább erősödő tendencia különösen a trendi, fiatalos, menő arculatot felvállaló cégek esetében.

 

Van rá racionális magyarázat is: a dolgozó boldogságtényezőjének a javítása a munkáltatónak is megéri. A házi kedvenceik társaságában kiegyensúlyozottabbak, vidámabbak, kreatívabbak az irodisták.

 

kutya2.jpg

 

Ellenben mi van azokkal a dolgozókkal, akik nem rajonganak a kisállatokért? Ennek rengeteg oka lehet: például akad aki a legjámborabb, pocok-méretű kutyától is fél. Akár mert már az anyja-apja-nagyszülei is félősek voltak és óhatatlanul belé nevelték, avagy már harapta meg őket eb.

 

 

És hát olyan is akad, aki például allergiás a macskaszőrre, várandós nőknek egyébként is veszélyes lehet, avagy uram bocsáss, egyszerűen nem állatbarát.

 

cica.jpg

 

Vajon múló hóbortról van szó, ami ahogy jött, úgy el is illan és előbb-utóbb ismét visszatérünk a kisállatmentes munkahelyekhez? Aki nem képes munkavégzés közben sem búcsút mondani kutyájának-macskájának-görényének-papagájának stb., az inkább keressen magának távmunkát?

 

kutya.jpg

 

Avagy afelé billen át a világ, hogy a nem állatbarátok kénytelenek lesznek tolerálni a kisállataik társaságában, velük egy légtérben dolgozókat?

 

Hiszen az állattartók is tengernyi ellenérvet tudnak felhozni a mindettől ódzkodókkal szemben: a házi kedvencek általánosságban fejlesztik a toleranciát, az empátiakészséget. Akik nem tudják elfogadni mások háziállatait, azok tulajdonképpen embertársaikat sem képesek elfogadni, konstruktívan együttműködni.

 

kutya3.jpg

 

Nektek mi erről a véleményetek? A kutyák-macskák stb. munkahelyen tartása egy üdvözítő, progresszív folyamat, vagy inkább semmi helyük a házi kedvenceknek az irodákban?

 

flickr.jpg

 

Várjuk az érveket és ellenérveket, akár kommentben, avagy ha hosszabb terjedelműek, akkor a kozoslegter@gmail.com-ra küldjétek át őket. Akik dolgoztak már kisállatbarát irodában, azoknak különösen várjuk a tapasztalatait!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr8512032117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DonTintoretto 2016.12.08. 18:45:22

Szerintem nincs helyük az irodában, leginkább az allergiások miatt.

CoolKoon 2016.12.08. 18:45:26

Nos, én nem állatgyűlölő, hanem gazdagyűlölő vagyok. Magyarán utálom a kutyásokat (a nagyrészüket legalábbis). Hogy miért? Azért, mert általában úgy tekintenek a "kedvencükre", mint valami játékmackóra, ami csak és kizárólag az övék, csak ők nyúlhatnak hozzá. Ha pedig valaki más is meg akarná simogatni a dögjüket, a legjobb esetben is csúnyán néznek rá/utálatos hangon megkérik, hogy hagyja a mac..izé kutyáját békén. Na az ilyenek NE vigyék a kutyájukat se munkába, se plázába, sehova. Sőt, inkább ők maguk se mozduljanak ki az odújukból. A többi (épeszű) gazda viszont jöhet.

2016.12.09. 00:44:13

Mindig is voltak allataim. El kell fogadni, hogy az allat egy elo, erzo leny, sajat szemelyiseggel. Nem irodaba valo. Miert lenne jo egy kutyanak, ha a kertben futkarozas, vagy a lakas helyisegei kozotti szabad mozgas helyett egesz nap fegyelmezesnek van kiteve, ide ulj, fekudj le, mardj nyugton stb. Teljesen kiszolgaltatott helyzet., amikor nem akkor all fel fektebol, amikor kedve tartja, hanem, amikor megengedik neki. Es mindezt az allatszeretet jegyeben, fuj.

rnz 2016.12.09. 00:44:23

Már több munkahelyemen voltak bent állatok (a dolgozókon kívül). Imádom az állatokat (a kutyákat pláne), aranyos is volt mind, de valahogy soha nem éreztem, hogy hozzátennének bármihez is. Inkább csak néha útban voltak, néha megzavartak és leginkább az emberek alkalmazkodtak hozzájuk. Az emberek mellett az állatoknak sem hiszem, hogy ez minden esetben jó.
"Akik nem tudják elfogadni mások háziállatait, azok tulajdonképpen embertársaikat sem képesek elfogadni, konstruktívan együttműködni."
Ez első és sokadik olvasatra is emberes ökörségnek hangzik. Ha egy _munkahelyről_ beszélünk, akkor pláne.
Nem értem, hogy aki csak dolgozni akar a munkahelyén, annak miért kellene toleránsnak (vagy toleránsabbnak) lenni azzal szemben, aki a saját kiskedvence nélkül élni sem tud. Akkor ennyi erővel miért ne vihetném be mind a három gyerekem, csak nem zavarnak senkit, nem? (Dehogynem...)

midnight coder 2016.12.09. 00:44:33

Ha ilyet próbálna valaki a melóhelyemen, már másnap beadnám a felmondásomat. Semmi nem olyan undorító mint egy kutya a lakásban, munkahelyen. Még a csótány vagy a patkány is kevésbé zavarna.

Dr.Hook 2016.12.09. 00:44:37

Régi vita ; nevetséges, nagyjából több száz allergén anyag napi szinten dolgoztatja az immunrendszerünket, ennek elenyésző hányadát termelik az állatok. A "gazdagyűlölőről" mindent elárul, hogy dögnek hívja az aktuális jószágot, ráadásul van egy kis mentális zavar is, ha jól értelmezem a szöveget. Az állatok szeretete alap egy egészséges személyiségű embernek. Akit erről győzködni kell, ott nagy a baj. Üdv. minden állatbarátnak és állattartónak, ja és a munkahelyemre bármikor bevihetném a kutyusomat, de valószínűleg meglepődne az épület parkjában tanyázó 8 cicán.
süti beállítások módosítása