Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Hajókonténerekből ilyen csodát is lehet kreálni

2017. június 15. - Otthon

A portugál fociklub, a Grupo Desportivo Estoril Praia felbérelt egy designert, hogy álmodja újra a meglévő klubépületüket. A végeredmény több mint pofás lett.

Yaroslav Galant keze munkájának köszönhető a Clube 39 nevű hajókonténerekből álló épület, amiben irodák, étterem, múzeum és focipálya is helyet kapott. Az új épületet a meglévőre építették, és szándékosan hajókonténerekből rakták össze, amit az ég kékjére festettek le. A tetőszerkezet jelentette a legnagyobb kihívást, a cél az volt, hogy a szél mindössze 5 %-a kerüljön az épületbe, saját ventillátorként, szellőzőként, a maradékot kint tartsák. Így egyáltalán nincs szükség légkondira sem, mert könnyen megoldja a természetes szél a problémát.

A tetőszerkezetet úgy találták ki, hogy a különböző napszakokba folyamatosan váltakozó árnyékot adjon az épületnek, így ezzel is hűtve a konténert. Ez nagyon okos megoldás, gondoljunk csak abba bele, hogy egy dubaji munkásoknak szánt konténerben mennyire meleg lehet a nyári napon - érthető, ha Portugáliában is gondoltak a nagyon meleg napokra. 

A konténert magát geometrikus mintákkal díszítették, amihez fából készült egyedi lépcsősort terveztek. A többszintes komplexum a Duna bármelyik partján jól nézne ki, akár focipályástul, akár anélkül - egyelőre nálunk nincs hajókonténeres megoldásra példa, maximum Dunára néző irodákat bérelhetünk. A kékes dizájn a portugál épületen magáért beszél, annyira mutatós, a belsőépítész pedig valószínűleg nagy Wes Anderson rajongó, ugyanis gyönyörűen megkomponált designt látunk az étteremben és az irodában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr5112509979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása