Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Követeld a kényelmes széket a főnöködtől!

2017. április 27. - Otthon

Állítólag egy cég termelékenységét akár 23 %-kal is növelheti, ha az alkalmazottak kényelmes székeken ülnek - derül ki egy amerikai kutatásból. Úgyhogy rajta: követeld a jó széket a főnöködtől, hogy megtarthasd az állásodat - és persze termeld a profitot neki.

Kiesett az egyik kereke, és folyton vissza kell pattintani, kicsit jobban hátraesik a támlája, mint az kellemes lenne, ezért párnával tömjük ki az űrt, vagy éppen csak kényelmetlen abban ülve 8 órán át létezni a gép előtt - ezek például mind hatással vannak a munkahelyi teljesítményünkre. Annyira, hogy éves szinten nézve akár több milliós veszteség is érheti a cégeket, ha az irodai szék minőségére nem figyelnek: az alkalmazottak munkahelyi termelékenységét nagyban befolyásolja, hogyha nem szeretnek a széken ülni.

conference-room-768441_1280.jpg

Magyarországon leginkább a kisebb cégeknél, kisebb irodákban lehet ez probléma: például a lakásirodáknál, ahol nem akkora a beszerzésre költött összeg, hogy igazán minőségi irodaszékeket vásároljak. Pedig ott is szükség lenne rá, ahogy a startupoknál is, hiszen a bevétel összegét növelné.

startup-593299_1280.jpg

Az amerikai Pots, Planters & More cég konkrét felmérése szerint a régi és kényelmetlen irodai bútorok akár 23%-kal is visszevehetnek a termelékenységből. A cég 1000 amerikai munkavállalót kérdezett meg a témában, a megkérdezettek válaszaiban a testi fájdalmakra való panaszkodást látni, illetve azt, hogy depresszív hangulatra panaszkodnak a munkahelyi környezet miatt. A székek mellett a fényviszonyokra, a privát területre és az iroda személytelen berendezésére is kitértek a felmérésben - az erről készült infografikát ide kattinva lehet megnézni.

5airbnb.jpg

Azt, hogy a munkahelyi környezet mennyire befolyásolja a hangulatunkat, az amerikai Exeter Egyetem is felmérte korábban. Az eredményeik szerint 15 %-kal hatékonyabban dolgozunk, ha zöld növények vannak körülöttünk, egyszerűen csak mert a hangulatra vannak hatással a növények, amik miatt kevésbé nyomasztó az irodai élet. Ez pedig hatással van a motivációnkra és a termelékenységre. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr8712391139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wolfgang von Kugel 2017.04.28. 14:57:44

A Frauenhofer Institut is vizsgálta ezt ca. 15 éve nagy mintán, kristálytiszta módszertannal, 1-1 napos adatfelvétellel. Ennél a huszonnéhány százaléknál jelentősebb nagyobb volt már akkor is a különbség épedig azóta jobb székek, asztalok, világítástechnikai és akusztikai megoldások vannak.
süti beállítások módosítása