Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Döbbenetes önvallomás a magyar huszonévesektől

2017. január 30. - MeNa

A Millennium generáció (a mai huszonévesek) tagjainak többsége egy jobb fizetésért vagy jobb irodai környezetért könnyen munkahelyet váltana. Jó, ha ezt tudják azok is, akik tervezik az irodákat.

Kíváncsiság hajtja a legtöbb nemzetközi ingatlan tanácsadó céget, nincs ez másképp a CBRE-vel sem, amely már régóta igyekszik kideríteni, hogy miként él az úgynevezett Millennium generáció (22-29 éves fiatalok). Összesen 12 országban élő 13 ezer tagját kérdezte életmódjukról, munkájukról és szórakozási szokásaikról, hogy megtudja, milyen trendek várhatóak az ingatlanpiacon. Nézzük, mire jutottak!

A Millennium generáció az első „digitális bennszülött” generáció. Az online világ bármely részéhez való azonnali hozzáférés ahhoz az elképzeléshez vezetett, hogy ezt az azonnali elérhetőséget az élet minden területén érvényesíteni kellene. A kutatásban részt vettek közel fele azt szeretné, hogy azonnal képes legyen megszerezni a kívánt terméket; megnézni, tapintani, érezni, tesztelni és kipróbálni is szeretnék a boltban. A Millennium generáció kétharmada a házhozszállítást preferálja online vásárláskor, majd a munkahelyre való szállítást, a felvételi pontra való szállítás viszont csak a 3. opció náluk. A szórakozás fontos része a fiatalok életének: bevételük 50 százalékát esti szórakozásra, étteremre, vásárlásra, mozira költik.

60243956_l.jpg

A kutatás arra is rávilágít, hogy ez a generáció jelentős kihívásokkal is küzd, például a megfizethető lakhatás terén, amit az ingatlanárak és lakbérek magas szintje, illetve a megfelelő munka hiánya súlyosbít. A megkérdezettek közel fele (49%) így még mindig szüleivel él, 74 százalékuk szerint fizetésük nem tart lépést az albérleti díjak emelkedésével és ez a fő oka annak, hogy nem hagyják el a családi otthont. (noha például itt kiváló új építésű ajánlatokat találnak - a szerk. )

A felmérés a fiatalok munkahelyre és munkával kapcsolatos attitűdjére is kiterjedt. A fiatalok 64 százaléka szerencsésnek tartja magát, hogy van munkája, és arra számít, hogy karrierje során kisszámú cégnél fog dolgozni. Mindazonáltal a lojalitás szintje esetükben alacsony, a jobb fizetésért, a fejlődésért és a hasonló gondolkodású emberekkel való együtt dolgozás lehetőségéért szívesen váltanak.

A 78 százalékuknak a munkahely minősége kulcstényező a munkaadó kiválasztásánál. Még mindig a fizetés és egyéb juttatások a legfontosabbak, de ha a pénz nem szerepel a tényezők között, a munka-élet egyensúly lesz a legfontosabb olyan faktorokkal együtt, mint például a jobb irodai környezet. A fiatalok 69 százaléka úgy válaszolt, hogy más juttatásokról lemondana a jobb irodai környezetért, ami alátámasztja az ingatlanfejlesztőkre és tulajdonosokra nehezedő nyomást, hogy optimális munkakörnyezetet alakítsanak ki a legtehetségesebb munkavállalók megnyerése és megtartása érdekében.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr7212062767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hdnctrl 2017.03.20. 12:30:42

Mi ezen a döbbenetes?

Szelid sunmalac 2017.03.20. 12:30:42

Hat ez tenyleg egyszeruen DOBBENTES volt! HIHETETLEN! EGyszeruen keptelen vagyok szohoz jutni...

paprika. 2017.03.20. 12:30:42

en is sokszor valtotam munkahelyet
mikor kijottem americaba feketen voltam
aztan kerestem olyat ahol bejelentenek zold kartya nelkul is

minden megoldodott amikor megismertem kellyt
osszehazasodtunk es most mar legal vagyok
sokan azt hiszik csak a kartya miat kelett
de szeretjuk egymast

allmpolgar vagyok par eve
minden melo johet
talan elnokon kivul minden lehetek
bar ha trumpon mulik meg az is
keszukl eltrolni a korlatozast hogy csak itt szuletetek lehetnek elnok

de en jol elvagyok a kutas melomal
szeretem kellyit o is engem
gyerekei reg kirepultek
csend nyugalom sajat haz (igaz, hiteles es egy csomo papirt ala kel irni hozza) ket kocsi
mi vagyunk az americai kozeposztaly
nem aggodunk minden OK

Jakab.gipsz 2017.03.20. 12:30:42

Sajnos ez egy agyon manipulált, elbaszott generáció, keserű lesz az ébredés, ha ráébrednek, hogy az orruknál-fogva vannak vezetve mint a barmok.

2017.03.20. 12:30:42

A fiatalok ( 30 alattiakra értem) manapság 1 éven belül váltanak és még büszkék is rá. Mégis őket keresi szinte minden cég.
A 40-es meg dögöljön éhen, az már matuzsálem.
Kifacsart egy világ ez...

erkölcsi hulla 2017.03.20. 12:30:42

77,73 % pedig inkább beletrollkodik egy értelmetlen cikkbe, minthogy csak simán bezárná és megjegyezné hogy faszságokat nem jó megnyitni.

kuki123 2017.03.20. 12:30:42

Pénz beszél kutya ugat...
40-es főnökök managerek totál nem értik, hogy mi az hogy 25-30 évesen már lakást meg jó fizetést akarnak a fiatalok.

Aztán elég megkérdezni, őket, mikor vették a lakásukat. ->30 évesen 10 évvel ezelőtt.
és már volt szalon kocsija.

Az meg hogy szüleinknek 30 évesen (diploma nélkül átlag fizuval) volt saját lakása/háza ne is beszéljünk.
Ma már jól fizető diplomásként is hosszú évek kuporgatása.
diploma nélkül esélytelen, kb éhh halál szint

pont ma jött ki
index.hu/gazdasag/penzbeszel/2017/01/31/emigrans_inflacio/

Ez úton is üdvözlöm a a vadkapitalista cégeket és az ingatlanosokat.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2017.03.20. 12:30:42

Aki azért jár templomba, hogy jó ember legyen, az ülhetne a garázsban is, abban a hitben, hogy autó lesz belőle.

erkolcstan.blog.hu/2017/02/01/azert_jarsz_templomba
süti beállítások módosítása