Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Hihetetlen, de vannak boldog irodisták is

Négyzetméter

2016. december 01. - MeNa

Kevésbé betegednek meg és még boldogabbak is azok az irodisták, akik úgynevezett zöld irodákban húzzák le a munkanapot – állítja a környezettudatos fejlesztésekért lobbizó World Green Building Council (WorldGBC) újabb kutatása.

Munkáltatók, épület tulajdonosok, tervezők és fejlesztők gondolják úgy világszerte, megéri befektetni a zöldebb irodába, hogy a dolgozók egészségesebbek, boldogabbak legyenek. A nem túl rövid című, (Building the Business Case: Health, Wellbeing and Productivity in Green Offices) tanulmány rávilágít az egészséges és zöld irodák globális hátterére és bemutat 15 épületet, amelyek már ezen az úton járnak.

kp_zold_jo.jpg

Egyszerű lépések, mint a levegő minőségének javítása, még több természetes fény használata és a zöldfalak, amik tipikus környezeti előnyök, csökkentik az energia felhasználását és növelik a dolgozók termelékenységét, csökkentik a hiányzást, a dolgozói fluktuációt és az orvosi költségeket. Ezeket tartalmazza a legújabb jelentés a WorldGBC’s Better Places for People kampányában.

A World Green Building Council kifejleszett egy egyszerű keretrendszert, hogy segítse a vállalatokat a változtatásokban. Ez segíti őket, hogy értékeljék a környezeti tényezőket, melyek befolyásolják a dolgozók egészségét, jólétét, készítsenek felmérést az alkalmazottak körében, hogy hogyan értékelik őket és mérje fel, hogy a gazdasági tényezőket hogyan befolyásolják az olyan dolgok, mint a produktivitás, az orvosi költségek és a hiányzások.

Az irodisták természetesen akkor is jobban érzik magukat, ha a főnökség egyéb munka körülményeiket is javítja, beleértve a javadalmazást. Az viszont biztos, hogy manapság egyre több fiatal már a felvételi interjún igyekszik felmérni, hogy milyen irodában dolgozhat, ha elnyeri az adott állást. Szóval nem feltétlenül csak a fizetés és a bónusz, meg a cafeteria számít.  

Magyarországon egyébként egyre több a zöldiroda, az új beruházások már mind ilyenek. Egyrészt olcsóbb ilyeneket építeni, másrészt a fejlesztő mindig mérlegeli a későbbi eladás esélyeit, s manapság zöld minősítés nélkül sokkal kevésbé kelendőek az irodaházak. Szóval a pénz is diktálja a zöldülési folyamat felgyorsulását. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr5511997452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása