Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Itt vannak a világ legtrendibb fitness termei!

2017. június 28. - heveis

A régi motorosok már tudják, hogyan lendüljenek túl a jetlagen, a leszívott energián amire a szétizzadt öltöny teszi fel a koronát. A különféle időzónák közötti utazgatás nemcsak a tudatunkra, hanem a testünkre is pusztító hatással van. A rendszeres testmozgás azonban bizonyítottan segíti a bioritmusunk és a belső óránk helyreállását, ami a jetlag okozója.

Tovább

Csodát tehet a csocsóasztal

A munkahely az a hely, ahol az életünk jelentős részét töltjük, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek a kollégák, milyen a főnök és milyen a munkahelyi környezet, azaz, hogy mennyire szívesen járunk be oda, mennyire vagyunk képesek a nagy hajrákban is megpihenni. Ilyenkor jön jól a csocsóasztal.

Tovább

Pár tipp, azoknak akiknek nehezen megy a munkahelyi névtanulás..

Biztosan mindenki volt már olyan helyzetben, amikor egyszerre sok új emberrel találkozott és az ismerkedés végére a saját nevét is elfelejtette...Ez egy kötetlenebb környezetben, például egy baráti társaságban akár lehet viccforrása is. Képzeljük el azonban azt a helyzetet, amikor új munkatársainkat vagy még rosszabb, új ügyfeleinket nem tudjuk néven szólítani. Ez már inkább ciki, a profizmus hiányának is értelmezheti a másik, legrosszabb esetben még bizalomvesztést és az ügyfél elvesztését is eredményezheti.

Tovább

Amit sokan nem tudnak: nem vagyunk kötelesek túlórázni!

A modernkori rabszolgaság idejét éljük. Egyrészt örülünk, hogy van munkahelyünk, amiből a következő 30 évre felvett 1,5 szobás lakásunk törlesztőjét ki tudjuk fizetni. Másrészt a kirúgástól való félelmünk miatt hajlamosak vagyunk sokkal többet beáldozni a munkahelyünknek, mint amit jóérzésünk enged.

Tovább

Milyen jó lenne egy kutya az irodába! Vagy inkább kirázza tőle a hideg?

Számos irodai szabály van, amit el kell viselnünk, az állat tulajdonosoknak mégis talán a legfájóbb pont, ha négylábú társukat nem cipelhetik be az irodába. Valójában jó vagy rossz ötlet?

Tovább

Így lehet pénzt bevonzani a munkahelyi asztallal

Először is rendet kell tenni az íróasztalon, egy félresöpört papírnak sincs ott helye, tartja a Feng shui. A keletiek harmóniára és rendre törekedtek ezzel a technikával, ami jól jöhet akár egy belvárosi irodaházban is, amit kívülről üveg borít, és ahol rengeteg a meló nap mint nap.

Tovább

Hónapokat dobunk ki az életünkből az emailezéssel

Fabien Mathy kiszámította, hogy 1 év alatt összesen 600 órát töltünk emailek olvasásával és írásával, ami nagyjából 3 hónap teljes, 8 órás munkaidőt jelent. A magas szám természetesen annak köszönhető, hogy az emberek ugyan fizikailag elszakadnak a nap végén munkahelyüktől, mégis a szabad órákban és hétvégén is gyakran néznek rá emailjeikre. Az online levelezéssel töltött idő mennyisége annyira meglepte Mathy-t, hogy úgy döntött kizárja magánéletéből a munkát és nem foglalkozik vele az irodán kívül.

Tovább

Ez az a 7 hiba, amitől amatőrnek tűnhetsz!

A legtöbb munkahelyen a kommunikáció egyik fő csatornája az email. Ha nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik a cég, akkor gyakran írásban kommunikálnak a partnerek. Ha még nem találkoztunk személyesen az ügyfelünkkel, akkor van pár neuralgikus pont, amire mindenképpen oda kell figyelnünk.

Tovább
süti beállítások módosítása