Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Hónapokat dobunk ki az életünkből az emailezéssel

2017. május 25. - csorbazs

Fabien Mathy kiszámította, hogy 1 év alatt összesen 600 órát töltünk emailek olvasásával és írásával, ami nagyjából 3 hónap teljes, 8 órás munkaidőt jelent. A magas szám természetesen annak köszönhető, hogy az emberek ugyan fizikailag elszakadnak a nap végén munkahelyüktől, mégis a szabad órákban és hétvégén is gyakran néznek rá emailjeikre. Az online levelezéssel töltött idő mennyisége annyira meglepte Mathy-t, hogy úgy döntött kizárja magánéletéből a munkát és nem foglalkozik vele az irodán kívül.

Tovább

Ez az a 7 hiba, amitől amatőrnek tűnhetsz!

A legtöbb munkahelyen a kommunikáció egyik fő csatornája az email. Ha nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik a cég, akkor gyakran írásban kommunikálnak a partnerek. Ha még nem találkoztunk személyesen az ügyfelünkkel, akkor van pár neuralgikus pont, amire mindenképpen oda kell figyelnünk.

Tovább

5 biztos jel, hogy új munkahely után kell nézni

Reggel 9-től délután 5-ig húzni az igát minden nap olyanok között, akikhez egész nap egy szót se szeretnénk szólni az egyik olyan ok, ami miatt muszáj új munkahely után nézni.

Tovább

Szabadság-riadó! - Aki lemarad az kimarad!

A nyár a szabadságok időszaka, a tavasz pedig, amikor a kollégák vad osztozkodásba kezdenek, arról, hogy ki mikor töltheti el  jól megérdemelt pihenését. Mai bejegyzésünkben összeszedtünk néhány szempontot, amit a szabadság igénylésekor érdemes végig gondolni!

Tovább

A 10 leggyakoribb munkahelyi sérülés

Most már minden munkahelyen, sőt iskolában is kötelező részt venni munkavédelmi oktatáson. Ennek mélységei változóak, de ahol nem kifejezetten veszélyes a környezet általában elintézik azzal, hogy mindenki aláírja a jelenlétit. Vagy aláíratja mással, ha éppen egy meetingen ül, és kisebb dolga is nagyobb annál, minthogy egy kötött mellényes középkorú ember monoton szövegét hallgassa.

Tovább

Nincs rosszabb a női főnöknél

Amikor arra gondolunk, hogy főnök , akkor egy márkás öltönyös 40-50-es évei közepén járó férfialak jelenik meg lelki szemeink előtt, akik tekintélyt parancsolva tartják rettegésben az alkalmazottakat. Pedig ez csak a maszkulin társadalmunk agyszüleménye. A női főnök sokkal inkább meg tudja keseríteni a beosztottak életét..

Tovább

15 jel, amiért ki kellene rúgni passzív agresszív kollégánkat

A munkahelyünkön számos módja van annak, hogy konfrontálódjunk egymással. De mi történik akkor, ha a felszínen minden rendben van, mégsem tudunk együttműködni valakivel, mert lassú, mert nem reagál a helyzetekre, mert motiválatlannak érezzük tőle magunkat. Pláne, ha ezért mi tűnünk elmebetegnek, holott csak a másik passzív agressziójától mászunk a falra..

Tovább

Így kell főzni irodai eszközökkel a melóban

Hatalmas sikert arat a Facebookon a videó, hogyan lehet irodai szekrény fiókjából ételmelegítőt készíteni, vagy hogy hogyan lehet ásványvizes flakonnal felverni a tojást. A kínai Ms. Yeahnek köszönhetjük e pótolhatatlan tudást.

Tovább