Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Vidd magaddal szőrös kis barátodat, szebb lesz a világ!

2017. február 22. - csorbazs

A forbes.hu nemrég mutatott be egy tanulmányt, miszerint a kutyák jelenléte a munkahelyen pozitív hatással lehet a közérzetre és a kreativitásra. Ezek az előnyös hozadékok ráadásul nemcsak a gazdinál jelentkezhetnek, hanem a kollégáknál is. Lássuk milyen pro és kontra érveket tudunk felhozni a szőrös kis munkatársakkal kapcsolatban!

Tovább

Öt tévhit a szabadúszókról

A szabadúszók korántsem olyan emberek, akik egész nap vakargatják magukat otthon, és nem csinálnak semmit, sok-sok pénzért. Ahhoz, hogy megéljenek, és fenntartsák az életüket, nagyon is sokat kell dolgozniuk, ezerszer összeszedettebben, mintha 9-től 5-ig melóznának valahol.

Tovább

Hatalmas változás jön a munka világában!

Egyes kutatók szerint 2020-ra elérheti a 40%-ot azok aránya, aki szabadúszóként csatlakoznak be a munka világába, derül ki a Loffice nemrég kiadott közleményéből. Ezek az emberek márpedig nem a klasszikus értelembe vett irodai dolgozók lesznek! A változások tehát a munkakörnyezetet és a munkaszervezést is átalakítják. Erre lehet remek alternatíva a coworking iroda.

Tovább

Az irodában sem szeretjük azt, aki ordít

Az open-office egy egekig magasztalt térszervezési elv a modern irodákban, jóllehet a sok-sok pozitívum mellett nagyon sok hátránnyal is bír. Az egyik ilyen például a zajkérdés, ami igen releváns probléma lehet 10-15 ember egy légtérben tartózkodása esetén. Íme 7 hangerődolog, amire érdemes figyelned, ha nem akarod, hogy kiutáljanak a kollégáid.

Tovább

Döbbenetes önvallomás a magyar huszonévesektől

A Millennium generáció (a mai huszonévesek) tagjainak többsége egy jobb fizetésért vagy jobb irodai környezetért könnyen munkahelyet váltana. Jó, ha ezt tudják azok is, akik tervezik az irodákat.

Kíváncsiság hajtja a legtöbb nemzetközi ingatlan tanácsadó céget, nincs ez másképp a CBRE-vel sem, amely már régóta igyekszik kideríteni, hogy miként él az úgynevezett Millennium generáció (22-29 éves fiatalok). Összesen 12 országban élő 13 ezer tagját kérdezte életmódjukról, munkájukról és szórakozási szokásaikról, hogy megtudja, milyen trendek várhatóak az ingatlanpiacon. Nézzük, mire jutottak!

A Millennium generáció az első „digitális bennszülött” generáció. Az online világ bármely részéhez való azonnali hozzáférés ahhoz az elképzeléshez vezetett, hogy ezt az azonnali elérhetőséget az élet minden területén érvényesíteni kellene. A kutatásban részt vettek közel fele azt szeretné, hogy azonnal képes legyen megszerezni a kívánt terméket; megnézni, tapintani, érezni, tesztelni és kipróbálni is szeretnék a boltban. A Millennium generáció kétharmada a házhozszállítást preferálja online vásárláskor, majd a munkahelyre való szállítást, a felvételi pontra való szállítás viszont csak a 3. opció náluk. A szórakozás fontos része a fiatalok életének: bevételük 50 százalékát esti szórakozásra, étteremre, vásárlásra, mozira költik.

60243956_l.jpg

A kutatás arra is rávilágít, hogy ez a generáció jelentős kihívásokkal is küzd, például a megfizethető lakhatás terén, amit az ingatlanárak és lakbérek magas szintje, illetve a megfelelő munka hiánya súlyosbít. A megkérdezettek közel fele (49%) így még mindig szüleivel él, 74 százalékuk szerint fizetésük nem tart lépést az albérleti díjak emelkedésével és ez a fő oka annak, hogy nem hagyják el a családi otthont. (noha például itt kiváló új építésű ajánlatokat találnak - a szerk. )

A felmérés a fiatalok munkahelyre és munkával kapcsolatos attitűdjére is kiterjedt. A fiatalok 64 százaléka szerencsésnek tartja magát, hogy van munkája, és arra számít, hogy karrierje során kisszámú cégnél fog dolgozni. Mindazonáltal a lojalitás szintje esetükben alacsony, a jobb fizetésért, a fejlődésért és a hasonló gondolkodású emberekkel való együtt dolgozás lehetőségéért szívesen váltanak.

A 78 százalékuknak a munkahely minősége kulcstényező a munkaadó kiválasztásánál. Még mindig a fizetés és egyéb juttatások a legfontosabbak, de ha a pénz nem szerepel a tényezők között, a munka-élet egyensúly lesz a legfontosabb olyan faktorokkal együtt, mint például a jobb irodai környezet. A fiatalok 69 százaléka úgy válaszolt, hogy más juttatásokról lemondana a jobb irodai környezetért, ami alátámasztja az ingatlanfejlesztőkre és tulajdonosokra nehezedő nyomást, hogy optimális munkakörnyezetet alakítsanak ki a legtehetségesebb munkavállalók megnyerése és megtartása érdekében.