Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Csodát tehet a csocsóasztal

2017. június 22. - Otthon

A munkahely az a hely, ahol az életünk jelentős részét töltjük, így egyáltalán nem mindegy, hogy milyenek a kollégák, milyen a főnök és milyen a munkahelyi környezet, azaz, hogy mennyire szívesen járunk be oda, mennyire vagyunk képesek a nagy hajrákban is megpihenni. Ilyenkor jön jól a csocsóasztal.

A klasszikus irodai élet úgy él mindenki fejében, hogy rideg, sivár környezetben kell naphosszat ülni, a kollégák furcsák, szépen fel kell öltözni, és még egy csokit sem lehet csak úgy megenni az asztalnál. Ezzel szemben ma már egyre több irodában pingpong asztalok, csocsóasztalok és babzsákok segítenek levezetni a felgyülemlett feszkót. A jó, barátságos irodai környezet az új trendek szerint a legfontosabb szempont abban, hogy a munkáltatók megtartsák a dolgozóikat: ha a munkahely egyfajta második otthonná válik, akkor csökkenthető a fluktuáció.

5airbnb.jpg

Sokaknak napi nyűg a munkába járás, pláne, hogy az internetnek köszönhetően a legtöbb mai irodai munka otthonról vagy a világ bármely pontján ülve is elvégezhető lenne. Ezért is válik egyre fontosabbá, hogy az irodai környezet kreatív tér legyen, ahol az ott dolgozók kibontakozhatnak, és egyfajta játszótérként is funkcionálhatnak. Erre Magyarországon is van már példa, sőt, egész irodaházakat kínálnak már a piacon úgy, hogy biztosítják a dolgozóknak a kreatív teret, ilyen például a Dorottya udvar is. A babzsákos sarok hasznos terület ahhoz, hogy a kollégákkal közvetlenebb, kötetlen beszélgetéseket folytassunk, a billiárdasztal pedig segíthet abban, hogy az aktuális napi határidők után levezessük a feszültséget.

A fotelek, kanapék, videójátékok, csocsóasztalok mind-mind segíthetnek abban, hogy a munkavállalók jól érezzék magukat, mindezt úgy, hogy ne menjen a munka rovására, és inkább segítse azt. Ha a tér, amiben minden nap vagyunk jól funkcionál és egyfajta kreatív térként működik, akkor nagy valószínűséggel a hangulatunk is sokkal jobb lesz minden nap. Ezzel egyrészt elkerülhető, hogy másik munkahely után nézzünk, másrészt a cégek is jól járnak: olcsóbb a már meglévő munkaerő, mint egy új alkalmazottat felvenni - ez utóbbi időigényes. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a cégek működésének nagy részét a humánerőforrások finanszírozása teszi ki, így célszerű az irodák tereit a humanitás szempontjából is kialakítani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr3712590171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása