Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Milyen jó lenne egy kutya az irodába! Vagy inkább kirázza tőle a hideg?

2017. május 31. - heveis

Számos irodai szabály van, amit el kell viselnünk, az állat tulajdonosoknak mégis talán a legfájóbb pont, ha négylábú társukat nem cipelhetik be az irodába. Valójában jó vagy rossz ötlet?

A menőbb cégeknél egyre inkább odafigyelnek arra, hogy a dolgozók komfortosan érezzék magukat a munkahelyükön. Ezért sokszor korlátlan a kávéfogyasztás, napközben snack bárból csemegézhetnek vagy csocsózhatnak munkaidőben. Ehhez képest már nem tűnik olyan nagy dolognak, hogy behozza-e valaki a kutyáját dolgozni vagy sem. Vannak azonban olyanok, akiknek egy tárgyaló asztal mellett fekvő kutya mégis szentségtörést jelent.

Összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a dolgozni járó falkával kapcsolatban, hátha így könnyebb lesz meggyőzni a főnököt!

chihuahua-dog-puppy-cute-39317.jpeg

Engedjük be a kutyákat, mert:

1. Javítja a morált. Azok a cégek, amik beengedik a szőrös ki barátunkat próbálnak nyitottan állni a világhoz. Biztosan kreatív, elfogadó szellem uralkodik az irodában.

2. Csökkenti a stresszt. Egy olyan munkatársunkkal, akivel nehezen teremtünk kapcsolatot akár jégtörő beszélgetést is kezdeményezhetünk. Nem beszélve arról, hogy az állatsimogatás mindenkire megnyugtatólag hat.

3. Vonzza a fiatalabb tehetségeket. A fiatalabbak körében egyre nagyobb a vágy arra, hogy magukkal vigyék állatkájukat. Ha megengedjük nekik, sőt még támogatjuk is ebben, akkor biztosan szívesebben maradnak a cégnél. Sőt mi több, szívesebb maradnak bent tovább, hiszen nem kell attól tartaniuk, hogy nem tart ki a a kutyájuk záróizma.

pexels-photo-115064_1.jpeg

Ne engedjük be őket, mert:

1. Allergiát okoznak. Nagyon kellemetlen lehet azoknak a dolgozóknak, akik allergiásak az állatszőrre, hiszen egész nap tüsszögve dolgozni egy rémálom.

2. Az épületben tilos az állat. Számos olyan cég van, ahol ugyan nyiottan állnak a témához, de sajnos maga az irodaház vagy a főbérlő ellene van. Sajnos ez esetben nem sokat tehetünk, hiába a sok pozitívum.

3. Csökkenti a hatékonyságot. Megeshet, hogy kedvencünk túl sok figyelmet visz el a munkáról, ugyanis kiköveteli, hogy foglalkozzanak vele. Vagy pont az ellentéte, amikor mindenki rákattan és kényszeresen simogatja a frissen érkezett kutyust.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr9412548823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AnnieC 2017.06.01. 07:19:09

Az előző irodánkban volt egy kolléganő, aki szinte mindig hozta magával a kistermetű kutyáját és ezzel így nem is volt semmi gond, mert mindenki szerette a kutyákat abban a szobában, ahol dolgoztak, és jólnevelt kutyáról volt szó.
Viszont szinte biztos vagyok benne, hogyha mindenki hozná a kutyáját, macskáját vagy egyéb kedvencét, hamar káoszba fulladna az irodai munka, főleg a manapság divatos nyitott elrendezés mellett.

RCH 2017.06.02. 11:01:34

Az kimaradt, hogy egy kutya rohadt büdös tud lenni. Hiába ápolt, ha sunyiban nagyokat fingik az asztalok között rohangálva..

2017.06.02. 14:43:01

kínai konyha esetén is lehetnek gondok

balfa 2017.06.02. 16:16:31

@RCH: még szerencse, hogy ez emberek sose finganak

RCH 2017.06.02. 18:26:28

@balfa: Dehogyis nem! Ebben én különösen jó vagyok. Csak egy kutyával ellentétben vissza tudom tartani :D
süti beállítások módosítása