Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

5 biztos jel, hogy új munkahely után kell nézni

2017. május 16. - Otthon

Reggel 9-től délután 5-ig húzni az igát minden nap olyanok között, akikhez egész nap egy szót se szeretnénk szólni az egyik olyan ok, ami miatt muszáj új munkahely után nézni.

1. Túlságosan monoton a munka

A monoton, unalmas mindennapi munka, ha csak pár órát is jelent és nem egészen 8 órát, felzabálja az ember minden kreativitását és motivációját. Érdemes átgondolni, tényleg olyan melót szeretnénk-e minden nap végezni egész évben, amit nem kedvelünk, és csak a pénzért csináljuk. Nem kell megelégedni ennyivel, hiszen van lehetőség arra is, hogy coworking irodában dolgozzunk a saját cégünkben - ehhez kell némi vakmerőség és önbizalom, de ha valaki meglépi, és a szíve után megy, nem dönt rosszul. /Ha coworking irodákat keres, ide kattintva megnézheti a jelenlegi kínálatot a piacon./ 

2. A kollégákat legszívesebben kikerülnénk egész nap

A kollégák azok, akikkel az életünk nagyon nagy hányadát töltjük, sokan még hétvégéken és ünnepnapokon is dolgoznak, így aztán nem mindegy, milyen emberekkel vesszük magunkat körbe. Az olyan kollégák, akik elvárják, hogy úgy viselkedjünk, ahogy ők gondolják, hogy úgy dolgozzunk, ahogy ők gondolják - úgyis, hogy a hierarchiában nincsenek felettünk -, nem egészséges. Az sem az, ha kultúrában és a hétköznapi beszélgetésben egész másmilyenek, és egy közös hangot se tudunk velük találni.

businessman-1492562_1280.jpg

3. Egész nap csak azon rágódunk, mit nem szeretnénk csinálni

A nem szón nagy hangsúly van, ugyanis, ha egész reggel öltözködés és tusolás közben azon rágjuk jó előre magunkat, mi lesz az, amit aznap NEM akarunk megcsinálni, de muszáj, akkor sokat teszünk a saját boldogságunk ellen. A pénz nem minden, és bár mindenkinek valahol alkut kell kötnie, érdemes átgondolni, mennyire tesszük tönkre a saját ambíciónkat, céljainkat és vágyainkat.

4. Képességeink kicsit sincsenek kihasználva

Főleg a kreatív emberek számára igazán gyilkos az a munkahely, ahol bár a kreatív énjüket kellene használniuk, mégis, az ügyfél igényeit és a cég bevételét szem előtt tartva kell dolgozniuk. Ilyenek ma az újságírók és a reklámosok is - a pénz mondja meg, hogy legyen ez tény, de ha a munka nagy része csak arról szól, és egy évben egyetlen alkalom van csupán, amikor olyat csinálhatunk, amitől megdobog a szívünk, akkor lépni kell. 

5. Elismerés hiánya

Valamiért jó magyar szokás a visszajelzés hiánya, vagy az, hogy csak akkor szól a főnök, ha valamit elrontottunk, rosszul csináltuk, vagy hibáztunk. Hibázni emberi dolog, ez benne van minden melóban, ahogy az is, hogy valamit kiemelkedően jól csinálunk - kell a visszajelzés, nemcsak a gyerekeknek az iskolában van erre szükségük, hanem a felnőtteknek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr6412497951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása