Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Ipari forradalom az üvegház stadion

2017. április 14. - Otthon

Az angliai Zaha Hadid Architects közzétette, milyen öko sportkomplexummal újítanák meg a stadionok világát, és most ezen ámul a világ. 

Környezetbarát anyagokkal, hasznos terekkel és gyönyörű látvánnyal rukkolt elő a Zaha Hadid Architects az Ecotricity céggel karöltve - Gateway Stroud a két cég projektjének neve. Ez utóbbi cég zöld energiával foglalkozik, és munkájuk a stadion, sportkomplexum és iroda terveiben ott mutatkozik meg, hogy valóban egyfajta üvegházhatás szerű építményt képzeltek el. Ez így elsőre furcsán hangzik, és úgy tűnhet, mintha megsülni járnának majd oda az emberkek, nem pedig mozogni vagy dolgozni.

Természetesen nem így lesz, hanem gyönyörű gyalogos fa hídon sétálgathatnak majd az odajárók. A tervek szerint a helyi sporttudományi és sportközpontnak szánják,több épületből áll majd, és ezekben az épületekben környezetbarát irodákat is terveznek kialakítani, ahol többek közt futball csapat is helyet kap. Emellett publikusan bárki hozzáférhet az ottani egészségügyi és szabadidős tevékenységekhez az angliai Stroud városban.

"Ez egy olyan hely lesz, ahol a zöld vállalkozások (értsd: környezetbarát) és a technológiai vállalatok összegyűlnek, és megosztják az ötleteiket. A fókusz a kreativitáson és az innováción lesz, és része lesz a zöld ipari forradalomnak, ami most kezdődik a világban" - olvasható az Ecotricity weboldalán. A legújabb fenntartható fejlesztési technikákkal tervezik megépíteni és megvalósítani a campusnak becézett komplexumot, amit üvegből  és fából képzelnek el. Üvegből készült irodákat, amik kifejezetten a környezettudatosság figyelembe vételével készültek, Magyarországon is lehet bérelni, íme a lista. 

Hogy a megközelítése se legyen káros a környezetre, 'park and ride' rendszert építenek ki a környéken, továbbá a koncepció szerint tömegközlekedési csomópontok is lesznek a közelben. Az Eco Park néven fut jelenleg a projekt, Stroud városkában, ahol 4000 új munkahelyet teremtenek ezzel, és ahol világszínvonalú futball stadion is épül. 

Képek: Zaha Hadid Architects

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr2612407855

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása