Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Vidd magaddal szőrös kis barátodat, szebb lesz a világ!

2017. február 22. - csorbazs

A forbes.hu nemrég mutatott be egy tanulmányt, miszerint a kutyák jelenléte a munkahelyen pozitív hatással lehet a közérzetre és a kreativitásra. Ezek az előnyös hozadékok ráadásul nemcsak a gazdinál jelentkezhetnek, hanem a kollégáknál is. Lássuk milyen pro és kontra érveket tudunk felhozni a szőrös kis munkatársakkal kapcsolatban!

via GIPHY

A kutyatéma egy nagy klasszikus az irodai háborúk kiváltó okai között. Itt ugyanis nincs apelláta: vagy valaki odáig van és támogatja, hogy kutyák árasszák el az irodát vagy kifejezetten ellene van és semmi szín alatt, semmilyen formában nem szeretne állatokkal közösködni.

Az említett cikkből kiindulva összeszedtünk néhány pro és kontra érvet a témával kapcsolatban!

dogoffice.jpg

Meggyőződésem, hogy nem minden iroda alkalmas a "kutyatartásra". Gondoljunk egy padlószőnyeggel borított szobára, aminek a takaríthatósága hagy némi kivetnivaló maga után. Ilyen helyeken egyébkén általában alapból nem engednek be állatot az irodaház egész területére. Sokat segíthet egyébként az is, ha az irodaház olyan környéken helyezkedik el, melynek közelében van egy park.

Kellemes iroda a Városliget szomszédságában

iroda_a_varosliget_mellett_nogal.jpg

 

Lakásiroda a Jászai közelében

lakasiroda_jaszai_nogal.jpg

Nem kell tartani attól, hogy egy szőrös kis állat átlépi az iroda küszöbét! Az azonban bizonyos, hogy az előnyök csak és kizárólag akkor tudnak érvényesülni, ha megfelelően szocializált ebbel van dolgunk. A kutyatulajdonosok egyébként általában tisztában vannak kedvencük képességeivel, így csak a saját kollégánkon múlik, hogy olyan társsal bővíti-e a csapatot, aki valóban örömet okoz mindenkinek. Innentől kezdve pedig már a bizalom kérdésénél tartunk, vagyis hogy bízunk-e annyira a kollégánkban, hogy képes ezt eldönteni.

Írd meg nekünk a véleményed kommentben! Mit gondolsz, jó ötlet bevinni a kutyát az irodába?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr5612262370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sia 2017.02.23. 13:37:35

A baj az, hogy ha minden állattartó kolléga behozza a kutyáját, akkor állatkert lesz az irodából, nem munkahely. Képzelj el egy 600 fős open office-t, ahol 230 kutya szaladgál... Szálljunk le a fellegekből, ezek ilyen amerikai/PETA agymosó szövegek, hogy kutyával jobb dolgozni meg hasonlók. 5 percig, amíg cuki simogatni, meg jaj de édes, aztán dolgozni is kéne, a kutyát meg nem fogja érdekelni, hogy mondjuk callban vagy, vagy esetleg meetingre rohannál., akar majd játszani, jön dörgölőzni, nyüszít, ugat... utóbbi call centerben marha jól hangzik a telefonokban. És nem , nem minden kutya tűr idegeneket jól, le kell vinni sétálni, játszani kell vele, 8 órát nem fog ott ülni veled a lábadnál békésen nézve, ahogy gépelsz.....

pocokgeci 2017.03.20. 12:30:41

pontosan.... baromság az egész... akkor beviszem a gyerekemet is, a kedvenc fotelemet, a szennyest kimosni...etc
süti beállítások módosítása