Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Végre: nappalivá válik minden munkahely

2017. február 20. - Otthon

Van olyan hely a földön, ahol már jelen az, amire mi csak vágyunk. Az irodák nappalivá váltak és a főnökök elviselhetőbbek, mint hinnénk.

Aktív korunkban életünk több, mint harmadát a munkahelyen töltjük (ha van, persze). Ez eddig közhely. Mint ahogy az is, hogy nálunk egyelőre kevés az igazán kellemes "dolgozó". Ezért van az, hogy amikor újdonságokról hallunk, folyton csak ábrándozunk, vágyakozunk (tisztelet a kivételnek). Így történt ez az egyik legnagyobb trend-meghatározó, a februári stockholmi bútorkiállítás esetén is.  

Az irodaterek enteriőrét az otthonosság, a nappali szerű kollaborációs terek, pasztell színvilág, valamint a természetes anyagok és az organikus textúrák kombinációja jellemzi - derült ki a Stockholmi Furniture & Light Fairen. Az uralkodó színek a bordó, mályva, antracit, acélkék, nyers fa, réz és arany és a tompa zöld-szürke árnyalatok lesznek, természetesen a kreatív térkihasználás és a kényelem maradnak a fő szempontok továbbra is. Minderre a vásáron résztvevő több mint 700 kiállító munkájából lehet következtetni, köztük a Kinnarps bútorcsalád munkáiból is.

Az eddigi irodai trendekkel ellentétben a természet kerül a középpontba, és az ipari jellegű enteriőrök helyére az erdő csendje, a környezettudatosság, az ergonómia kerülnek. A környezettudatosság már jó pár hazai irodaházra is jellemző, várhatóan még többen csatlakoznak majd az irányhoz. 

A felsoroltak adják majd meg a keretét annak, hogy az irodában dolgozók kényelmesen tudjanak egyénileg és csoportosan is tevékenykedni, úgy, hogy emellett a formális tárgyalásoknak és a kötetlen beszélgetéseknek is helyük legyen. A 21. századi irodákra egyértelműen ki lehet jelenteni általánosságban, hogy a multifunkciós és az aktív munkahelyi környezet kialakítása a legfontosabb.

A skandináv design trend előrejelzéseire érdemes odafigyelni, nemcsak az IKEA miatt, hanem mert évtizedekkel előttünk járnak a környezettudatosság és az egyén jóllétének kialakításában. Az alábbi galériában mutatjuk a követendő trendeket:

Fotó: Kinnarps

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr4112265346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2017.03.20. 12:30:42

Nagy dilemma ez, hogy a munkahelyet otthonosabbá varázsoljuk, vagy az otthonunkat alakítsuk ki munkahelyként. Nyílván ez attól függ, ki, mit dolgozik. Így képen remekül néz ki. Bár, személy szerint én a munkahelyem nem tenném otthonossabbá. Akik távmunkát végeznek nekik biztosan nehezebb. Az egyik barátnőm például mindig azt mondja milyen szerencsés vagyok, hogy a munkahelyem és az otthonom külön van. Ő sajnos csak távmunkát tudott elvállalni a családja miatt. Viszont ügyelnie kell arra is ki milyen távmunkát vállal el. Erről olvastam is egy hasznos cikket. Akit esetleg érdekel itt olvashat utána.marketingseo.hu/tavmunkaval-kozel-a-csalad/
süti beállítások módosítása