Fél életünket irodákban éljük le, nem mindegy hogy! a kozoslegter@gmail.com-ra küldd el az irodai sztorid!

Közös légtér

Közös légtér

Céges bunyó a mustár miatt

2016. november 04. - iroda l mar

bunyo.jpg

 

Rita keresztnevű olvasónk számolt be egy érdekes bokszgáláról:

 

 

Multi, közös légterű irodaház, a földszinten egy kantinnal. A szokásos kávé, ásványvíz, rostos és üdítők mellett pár egyszerűbb kajával: szendvics, virsli, stb, főleg azoknak, akik nem tudnak kijutni ebédszünetben valamelyik közeli menzára.

 

Történt egyszer, hogy két, bőven felnőtt ember – egy negyven- és egy ötven év feletti –, egyikük valami tanácsadó, a másik több tucat dolgozót irányító középvezető, szó szerint összeverekedett.

 

Az indok még egy oviban is vicc-kategória: a mustáros tégely kupakja. A szomszédos asztalnál ettük a szendvicseinket, amikor is a mustáros flakont kérte udvariasan az egyik „ökölvívó” a másiktól. Persze akkor még senki sem sejtette, hogy ebből bokszmeccs lesz.

 

A párbeszéd elejét nem is figyeltük. Valamelyikük elkezdett azon sopánkodni, hogy a mustáros flakon kupakját miért nem pattintják vissza az emberek, majd onnantól figyelte mindenki a párost, amikor is elhangzott a meggyanúsítás:

 

– Pedig már kifigyeltem, hogy pont te nem szoktad visszahajtani!

 

Na, ekkor szabadultak el az indulatok: több tonnányi személyeskedés: "kikérem magam-nak, pedig a munkád is pont ugyanilyen trehány!", majd jött egy gyors ütésváltás, amire senki sem számított két öltönyös-nyakkendős, középkorú úr részéről.

 

Aztán pár IT-s srác szétválasztotta őket. Még aznap kaptunk egy kör-emailt a HR-igazgatótól. Elég nyakatekerten, ha jól emlékszem: „Mindenki által ismert kellemetlen incidens”-ről írt. És lényegében egy hírblokkot rendelt el. Erről ne beszéljünk és főképp ne tegyünk fel semmit Facebookra, egyéb közösségi oldalakra, mert az a cég jóhírnevét veszélyezteti és ennek „súlyos munkajogi következményei” lehetnek. Magyarán: nem a bunyózó kakasokat, hanem akik ezt megírják, azokat rúghatnák ki.

 

Én már nem dolgozok ott, és több mint öt év telt el az ügy óta, úgy, hogy most már akkor megírtam:-)

 

Köszönjük szépen a történetet és ne aggódjon a beküldője: nem azonosítható be sem a volt munkahelye, sem a „bokszolók”. Hát igen, úgy tűnik, hogy az életkorunktól, társadalmi pozíciónktól függetlenül sokunkban lakozik egy verekedős, durcás óvodás. Ami számomra még érdekesebb: vajon az olvasóink szerint is helyénvaló volt a HR-igazgatónak a cég jó hírneve érdekében megtiltani, hogy ezzel a verekedéssel teleszórják a dolgozók a Facebookot?

 

 

 

 

Blogunkon elsősorban az irodai hétköznapokról szóló, izgalmas olvasói tartalmat gyűjtünk. A hangosan pukizó lány kálváriája és az arra reflektáló olvasói tanácsokat követően egy kis szünet következett. Mivel érdekes e-maileket kaptunk (köszi-köszi-köszi) ezért most jöhetnek a posztok. Azonban továbbra is várjuk az irodai (sőt, akár gyárcsarnoki) kalandokat.

A múltkor  például egy rendhagyó tűzriadó került terítékre, majd egy különösen véget ért munkahelyi szerelem.

Jöhet bármi más, ami izgalmas: munkahelyi félrelépés, további őszinte, igaz szerelmek szövődése "házinyulak" között, jó irodaház, vagy éppen pocsék, jófej, avagy idióta főnök, beosztottak, kollégák, harc a parkolóhelyért, jó, vagy csapnivaló megközelíthetőség tömegközlekedéssel stb.

A kozoslegter@gmail.com-ra várjuk az anyagokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoslegter.blog.hu/api/trackback/id/tr5011931249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kovacs55 2016.11.06. 14:36:22

Nos ennyi idö utan igazan kiirhatnak a ceg nevet meg a törtenes evet.... egyebbkent szerintem ez egy ordas nagy kamutörtenet...Ha meg nem akkor elö a farbaval, cegnevvel, evszammal...Tököm teli az ilyen nevesitetlen kitalalt törtenetekkel.

Treff Bubi 2016.11.06. 14:36:26

Kezdődjön a tippmix: Köztelek utca?:)

Ybl 2016.11.06. 14:36:38

Pont az ilyen fasszopók miatt kellett a hírzárlat, mint te..... Érted, ugye?!

FikkFakk 2016.11.06. 14:36:55

Nem keltjuk feleslegesen a munkaadonk rossz hiret, mi olyan meglepo? Alap kene legyen.

Ha rolad irnkalnak a feszbukon a kornyezetedben, hogy gombas a labad, jo lenne? Hat a pofozkodo idiotak a ceg gombas labai.

matroz.f.j. 2016.11.06. 14:36:57

Ez poén?
Nálunk az egyik külföldi mérnök kolléga konkrétan kést tartott a másik nyakához egy szakmai vita után.
Szép lassan kellett lebeszélni. hogy tegye el.
Mondjuk balhé ott lett belőle, bár nem futott senki vele a FB-ra fenyegetés nélkül sem.

Spidy.hu 2016.11.06. 14:37:03

Teljesen korrekt, profi hozzáállás a cég részéről. Nem engedték eszkalálódni a problémát, ami a facebookra posztoló embereknek sokkal rosszabb lenne, hanem megelőzték a bajt. /Respect
Valószínűleg a bunyózókkal is 'elbeszélgettek', de azt nem fogják körbe küldeni.

Mikrobi 2016.11.07. 11:00:34

Elég primitív dolog ilyesmit közzétenni a FB-on, függetlenül attól, hogy lejáratná-e az adott céget és meg szabad-e tiltani. Miért kell egyáltalán megtiltani? Jóérzésű ember nem tud disztingválni?!

taecleau 2016.11.07. 11:00:41

Attól még mert már 5 éve nem dolgozik ott azért még kirúghatják. Ha nem onnan, akkor máshonnan.

kötélcsúszda 2016.11.07. 11:00:59

Valóban korrekt hozzáállás. Ellentétben az egyik legnagyobb bankkal, amit nem nagyon zavar, hogy a középvezetői internetes szennyoldalakon intézik a beosztottaikkal kapcsolatos problémáikat. Sőt, még előléptetést is kapnak..
süti beállítások módosítása